Problemes de velocitat a la teva Wi-Fi?

Un dels problemes de les xarxes Wi-Fi és que es saturen de seguida, i amb només uns pocs usuaris i dispositius connectats, comencen a anar malament. Molts usuaris / dispositius a la xarxa congestionen el processador, i el router no és capaç de distribuir les dades de manera òptima, de manera que hi haurà un dispositiu que vagi bé ... i els altres pateixin les conseqüències.

Els dispositius de IoT, algunes vegades treballen a velocitats molt baixes, i fan que tota la xarxa vagi lenta. Cal evitar aquesta mena de dispositius en xarxes on es vulgui la màxima velocitat.

 

Reinicieu el router

Reiniciar el router ens salva que la velocitat d'Internet vagi malament. Sembla una tonteria, i riem quan cridem a el servei tècnic per dir que la connexió va malament i el primer que fan és recomanar que reiniciem, però - en ocasions - tenen raó. El reinici fa que el router torni a tindre el processador i la ram descongestionats, i per tant treballi millor. També pot ser que canvii de canal si hi ha alguna interferència al canal antic. 

No és broma, si noteu que Internet va lent, el primer que heu de fer és reiniciar el router. Si tot torna a la normalitat, és que era un d'aquests problemes.

 

Ull amb els extensors de Wi-Fi

Molts usuaris que compten amb cases grans pensen que un extensor de Wi-Fi millorarà la situació. Sí, pot ser que el senyal arribi més lluny, però la velocitat pot disminuir considerablement. Cal tenir ull amb dues situacions:

Si el extensor és un "repetidor wifi" la velocitat de la xarxa ampliada serà de la meitat de la velocitat de la connexió que hagi pogut assolir el mateix repetidor. Aconsellem usar altres tecnologies abans que un repetidor wifi. Els aparells PLC poden funcionar millor en molts casos. 

Si és un extensor amb una velocitat per sota de la màxima que el router pot oferir, evidentment no aprofitareu tot l'ample de banda.

 

Dispositius corruptes

És un problema més remot, però també és una cosa que pot fer que el Wi-Fi vagi lent. Si hi ha un dispositiu que té un problema de programari la connexió d'aquest dispositiu al router fa que tot vagi malament.

I és que, si per exemple un portàtil té aquest problema, quan ho connectem a la xarxa, tots els dispositius començaran a anar extremadament lents, tornant a la normalitat quan apaguem el portàtil afectat. És una cosa fàcil d'identificar, ja que de seguida es nota quin és l'ovella negra de casa.

 

Ull amb la col·locació de el router Wi-Fi

Finalment, un altre dels factors que poden fer que Internet vagi lent és la col·locació de el router. Els routers envien dades en totes direccions, i si estan arraconats, no és que el senyal no vagi a arribar, però sí que és cert que no arribarà amb la mateixa intensitat i , per això, notarem una connexió lenta a Internet. Poseu els router a prop d'on vogueu treballar amb els dispositius Wi-Fi, i, per els aparells que necessitin millor connexió, poseu connexions de cable. 

 

Així has ​​de posar el router a casa per millorar la cobertura i velocitat

 

El millor que podem fer és posar el router a una zona més o menys central perquè les omniscients senyals que emet siguin capaços d'arribar a quants més punts de la casa, millor. I, si té antenes externes, s'han de col·locar tant verticals com sigui possible per potenciar el senyal. Eviteu posar els router wi-fi dins d'armaris metàl·lics, o molt enredats amb cables elèctrics.

Detalls de l'article

ID de l'article:
3
Categoria:
Valoració :

Articles relacionats